Limonlu Bademli Kek - Torta Caprese Al Limone


Geçenlerde yaptığım çikolatalı bademli keki o kadar çok beğenildi kendimi geliştirmek için farklı versiyonlarını denemeye karar verdim. İyi ki de öyle yapmışım. İnternette yaptığım araştırmalara göre bir de limonlusu çok tutuluyormuş. Limonlu ve beyaz çikolatalı olan versiyonu da mevcut ancak ben bugün krema ile yaptım. Sonuç mü-kem-mel.. Bu kekin en güzel yanı içinde un yok. Un yerine bademi un haline getirip kullanıyoruz. Hele de çiğ badem az kavrulup o nefis kokusu ortaya çıktıysa bu kek yiyenlerin aklını başında alacak şimdiden söylüyorum.

Malzemeler
4 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Şeker
1 Su Bardağı Badem Unu (Yoksa kendiniz mutfak robotunda yapabilirsiniz özellikle de kabuklarını soymayın)
200 Gr Krema
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu
1 Limonun Suyu ve Kabuğunun Rendesi
100 Gr kadar Eritilmiş Tereyağ (Ben genelde yağı hep az kullanıyorum)
1 Tatlı Kaşığı Sirke (farketmez)
Yapılışı:

Yumurtaların beyazı ve sarısını ayırın. Yumurtaların beyazını sirke ile kar gibi olana dek çırpın ve bırakın. Diğer kapta yumurtaların sarısını şeker ile çırpın ve içine eritilmiş tereyağ, limon suyu ve kabuklarını sonrada labne peynirini ekleyip çırpmaya devam edin. Badem ununu ve kabartma tozunu da ekleyin. hamur karışımına yumurtanın akını döküp bir spatula ile yukarıdan aşağıya hareketlerle yumurta akını söndürmeden bir güzel karıştırın ve yağlı kağıt serdiğiniz kelepçeli fırın kabına dökün. Ben 170 C de yaklaşık bir saat pişirdim. İlk 20 dakikadan sonra fırının kapağını açıp üstüne bir alüminyum folyo ile örttüm böylece üstünün yanmasını da engelledim.Yapımı çok basit ama leziz bir İtalyan lezzeti oldu.
Afiyet olsun
Not : Sevgili Füsun Arı arkadaşım instagramda verdiğim tarif ile blogta yazdığım tarif arasında çok güzel bir detay yakalamış. İlk yaptığımda krema yerine labne peynir kullanmıştım. Sonuç çok başarılı idi ancak bir sonraki denememde ise krema kullandım. Krema nasıl desem daha bir kadifemsi güzel bir doku verdi. Çok yakıştı. Siz nasıl isterseniz öyle deneyin. Sevgiler

Popüler Yayınlar